Leta i den här bloggen

29 januari 2010

Medelhavsomelett


Bild: www.svenskfisk.se

4 portioner:
600 g laxfilé i tärningar
10 cocktailtomater, hela eller i halvor
oliver efter tycke och smak
1 squash i tärningar
1 burk kronärtskockshjärtan
1 rödlök, skuren i grövre bitar
1 tsk torkad rosmarin eller 1 kvist färsk
200 g getost kantskuren och i
mindre bitar
2 msk olivolja
salt och peppar

Skär rödlök och kronärtskockshjärtan i bitar, lägg detta och övriga ingredienser i en bunke. Salta och peppra. Blanda väl. Häll över blandningen i en smord ugnssäker form.

Omelettsmet:
8 ägg, 1 dl mjölk, salt och peppar
Vispa ägg och mjölk till en omelettsmet, salta och peppra. Häll omelettsmeten över fisken, getosten och grönsakerna. Sätt in i ugn 200° i ca 20 minuter eller tills omeletten har stelnat. Servera med gott bröd och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar