Leta i den här bloggen

23 juni 2009

Torsk i curry och kokosmjölk.

Bild: www.svenskfisk.se

Antal portioner: 4

Ingredienser:
1 st morot
1 st palsternacka
1 st lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
1 msk gul curry
2 msk socker
2 msk vitvinsvinäger
2 dl vatten eller grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk
600 g torsk
1 dl hackad persilja

Gör så här:
1. Skala och skiv morot, palsternacka, lök och vitlök.
2. Fräs grönsakerna i oljan. Pudra över curry, socker och slå på vinäger i kastrullen. Tillsätt vatten och kokosmjölk.
3. Låt puttra samman ett par minuter. Smaka av med salt och lite tabasco.
4. Lägg ned fisken och ruska sakta kastrullen så att fisken kryper ner i såsen. Lägg på ett lock och låt sakta sjuda i 8 - 10 minuter. Känn på fisken att den är fast.
5. Strö över persiljan och servera fisken. Det passar bra med ris och kryddstark chutney.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar