Leta i den här bloggen

09 februari 2010

Ringsjön.

Fiske i Ringsjön i mellanskåne är ingen hit, jag har fiskat där vi ett par tillfälle, problem är inte tillgången, nej det är kvalitén av den fisk man får, är den är giftig på grund av den föda fisken är beroende av.
Under flera år var där badförbjud på vissa platser i Ringsjön och fiskeförbjud i hela Ringsjön på grund av gifter i vatten, nu har det blivet bättra, men där är lång väg kvar för Ringsjön är helat.
Jag ska inte göra mig till expert på Ringsjön, men det är då konstig att fångsten med hanredskap är minimal, jag har fått tre abborren som var för små.
Under den här vintern var jag är skadat och inte kan fiska, har två av mina kompisar fiskat där vid fyra tillfällen utan fångst som är värd ta med hem, men frågan var – kan man äta den fångst man få i Ringsjön – tja mina kompisar bjöd då på abborre dom fångat och jag mår då bra, så ska man fiske i Ringsjön? Jag vet inte.

1 kommentar:

  1. Hej!

    Jag bor ca 100 meter ifrån sjön. Ringsjön är full av fisk! Om man vet vart den finns förstås. Sjön har blivit mycket bättre sen dom började rensa den på skräpfisk. Ca 400 ton mört och braxen är upptaget. Det har varit badförbud i Ringsjö alltid men jag har badat där varje sommar sen jag föddes för 32 år sedan. aAg är frisk, iaf någolunda. =)
    Att fisken ska vara giftig har jag aldrig hört talas om.
    Stor gös hyser sjön. Vi har rekordet. Läs om detta här.
    www.manhoods.blogspot.com/2007/06/sansls-monstergs.html

    //Conny

    SvaraRadera